lördag 20 juni 2009

Henrik Pontén och Fredrik Reinfeldt går under jorden och jagar en hel generation.

Fildelningen går under jorden kan man läsa i DN idag.

Man kan alltså gömma sitt IP nummer genom en anonymiseringstjänst, nu är detta inget nytt för det har funnits i ett par år nu, men har ökat mycket på senaste tiden.

Och det är ju bra att allmänheten vet att man kan vara anonym på nätet även om man inte tankar hem nåt.
Oroligheterna i Iran har ju visat hur viktigt nätet är.

Men Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén är inte oroad för han tänker förmodligen begå nåt brott och gå under jorden för att knäcka dessa tjänster (han borde blivit parkeringsvakt där det är gratis parkering) .

Och de ansvariga Politikerna ser ut som fågelholkar och man väntar på att en ny groda ska hoppa ut.
Vi får väl vänta en generation till innan tioöringen trillar ner.(tioöringen är som alla vet borttagen)

.

4 kommentarer:

 1. Ja, borde vi inte lära oss något internet från rösterna innifrån Iran?

  SvaraRadera
 2. Ja nu kanske politikerna fattar...eller ?

  SvaraRadera
 3. Undrar hur dom har tänkt sig det hela. Om dom tror att ett IP-nummer identifierar en viss person (vilket det inte gör, förvem som helst kan vara användare av en viss dator), så fungerar ju isf IP-nummer som personuppgift och strider följaktligen mot PUL.

  I grundlagen står fortfarande att ingen lag får stiftas i strid mot Europakonventionen om de mänskliga fri- och rättigheterna, eller grundlagen, vilket isf måste innebära att IPRED lagen är ogiltig. IPRED jämnställer ju IP-nummer med personuppgift. Ipred medger att personuppgifter lämnas ut till obehöriga, dvs sådana privatpoliskarteller som Antipiratbyrån. Antipiratbyrån ska egentligen ställas till svars för falsk myndighetsutövning, bara bland annat, för i lagens mening har dom inga som helst myndighets- och/eller polisbefogenheter, men beter sig så - med makthavarnas goda minne.

  SvaraRadera
 4. mänskliga rättigheter verkar vara ett minne blott

  SvaraRadera