måndag 29 juni 2009

Hur mår du ?

Tja..
Funderar lite på vad som är viktigast i samhället.
Bilen måste ju vara i toppskick med besiktning som följd varje år och det är väl ok.

Men de som sitter bakom ratten då ?

Varför får inte vi besiktas varje år..eller åtminstone vartannat år.
Det borde bli billigare för samhället att förebygga vård och inte vänta tills det kostar stora pengar.

När var du på en personlig besiktning sist..själv har jag inte en aaaaning.
Vi ses på akuten.

.

9 kommentarer:

 1. Där sa du något. Preventiv vård och/eller hälsokontroll borde vara kutym. Idag har folk inte råd att gå till sjukan, ens när de är rejält sjuka. Inkomstförlusterna förhindrar det. Vem som helst har minst av allt råd med akut tandvård, minst av allt preventiv sådan, för kostnaderna är aphöga.

  SvaraRadera
 2. Ja,du - Absolut rätt tänkt, i samband med bilbesiktningen borde man ha en hälsokontroll och kanske en update när det gäller trafikreglerna... Kanske borde man samtidigt betala in bilskatten, få sitt skattemärke på en gång och en förnyelse av körkortet?? ;-)

  SvaraRadera
 3. Förnyelse av körkortet? Det ska väl gå lika bra att få det indraget?
  I körkortslagen, förresten, finns en hel del att rensa upp i. Om vi nu ändå ska vara med i "den gröna gruppen", vilket ju per se faktiskt sopar med sig MP, så får vi ju möta dem på halva vägen vad gäller miljön. Det kan vi ju göra genom att göra det nästan omöjligt för folk att ta körkort, skaffa bil och avgasa ner miljön. Fast det här måste MP redan varit med och påverkat, för det är redan hart när omöjligt att ta körkort.

  SvaraRadera
 4. Hmmm, liberala "Gröna gruppen" vill ju tillåta droger och höja vissa gränser, skall vi slå till på en gång och säga 5 promilles alkogräns och hjärtstillestånd som övrig drog-gräns? Att ta körkort skall vara lika enkelt som i Afrika och Asien - "Vad ser du på skylden?" - "En kamel" - "Grattis, här är ditt körkort".. :-)

  SvaraRadera
 5. Visserligen är jag hyggligt liberal, men riktigt allt skulle jag inte vilja tillåta. Vad ska klassas som droger, egentligen? Alla är oense om det. Allt som är- eller kan vara beroendeframkallande?

  vanlig tobak är ju per se en drog, eftersom den är beroendeframkallande, men det tycker ivf jag ska vara fritt, även om vi i dessa förbudstider ser starka signaler på att makthavarna anser motstsen. Beroendekriteriet blir ju snart ohållbart, om man ska använda det.
  Mat kan ju isf också klassas som drog. En del jämför ju matberoende (fetma) med alkoholism. Men maten måste ju naturligtvis vara legal, även om man misstänker att skatteverket inte tycker det. Man får ju inget över att köpa mat för, och får man det så höjer de momsen.
  Ska vi ha drogkontroller bara i samband med bilbesiktningen, alltså?

  SvaraRadera
 6. Ja, är du inte tillräckligt full, får du inte fortsätta köra ... ;)

  SvaraRadera
 7. Så då räcker det med en kontroll en gång om året...

  SvaraRadera
 8. hallå..ja kontroll av trafikregler vore rätt bra i samband med hälsokontroll och besiktning..allt på samma ställe:)

  SvaraRadera
 9. Japp. Allt-i-ett. Inget krångel.
  Mc Donalds kan ju också slå upp sitt där. Ofta får man ju vänta så länge på besiktning, så man hinner bli hungrig. Om inte annat så till stöd för liberalare fetma.

  SvaraRadera