fredag 19 juni 2009

Hur känns det att betala våra politikers bostäder ?


Jo så är det..läste i lokalblaskan att våra riksdagsmän som bor i Stockholm har fina bostäder som betalas av skattebetalarna...en kostade 11.000 i månaden, och hon var jätteglad för att ha fått en av de finaste lägenheterna.

Det kallas övernattningslägenhet.

Och i Expressen kan man läsa :
Migrationsminister Tobias Billström (M) får över 120 000 kronor varje år i bidrag för en lägenhet han sällan bor i.
Hur många lägenheter betalar vi egentligen..Skandal

Sen sägs det ju till oss vanliga att vi måste flytta och bosätta oss där jobben finns, tror du att de menar att vi ska ha dubbelt boende.

Visst är det skillnad på så kallade vanliga och politiker.
Så fungerar det i vårt land.
Så bli politiker så kan du påverka din egen status och då kan du skita i alla andra.

Att inte ha nåt samvete är en flinga som avprogrammerats ur politikernas Hjärna.


6 kommentarer:

 1. att hamna i en position där man har frihet och makt att fatta viktiga politiska beslut innebär automatiskt en rejäl avsaknad av både moral och etik. Eller, som jag brukar säga - där makten har rätt har rätten ingen makt.
  Vi vet, med all rätt, att ministerns (och andra våra politikers) handlande är helt fel, både lagligt (juridiskt) och moraliskt (mänskligt). Men - han är politiker så strunt samma. Han kan väl göra det vi vanliga människor inte kan eller inte vill och får göra. Men det är väl vi vanliga som röstar på dem och det vet dem och utnytjar detta - vi kan inte klara oss utan våra kära politiker.

  SvaraRadera
 2. sant...men vi kanske kan påverka och byta ut de gamal stoffilerna:)

  SvaraRadera
 3. Jag läst också om det där, men jag orkade bara inte engagera mig tillräckligt för att skriva om det - inte just idag.

  Jag orkade dock bli förbannad. Särskilt med tanke på en väninna till mig, som haft sjukpension i många herrans år och som är helt beroende av bostadsbidrag för att kunna betala sin hyra på 4.800. Just nu, före midsommar, fick hon inget bostadsbidrag. varje år ska man ansöka på nytt och i år sa F-kassan att handläggningstiden var 9 veckor (!), vilket fördröjde alla beslut. Eftersom väninnan bara får 6.700 kr (exklusive bostadsbidraget) så hade hon bara 1900 kr kvar att både betala alla andra räkningar och leva på för en månad framöver, när hon betalt hyran i tid - vilket var just nu före midsommar.

  F-kassan hörde inte ens av sig och informerade henne, så hon åtminstone var förberedd på det hela . Hon har ringt och gråter i luren för 7:e ggn bara idag.

  Man känner sig så maktlös. Och när man samtidigt läser om skattemedelslöseriet med bostadsbidrag på högavlönade ministrar som knappt bor, där de får bidrag för, och själva har råd med bostäder - då känns tillvaron som ett stort hån.
  Demokrati?

  SvaraRadera
 4. ja fy fan...fler o fler hamnar utanför idag..

  SvaraRadera
 5. Jag är som alla andra borde det stå på valsedeln - makt korrumperar, det är ett faktum man inte kommer från.

  Vika intentioner man än hade när man kom till makten, försvinner när förmånerna ökar. Sedan får man ju ÄNNU mer förmåner om man blundar för vissa saker.

  Med andra ord, enda möjligheten till att det inte skall bli så vore väl om den makthavande redan var så oerhört rik att korruption inte intresserade :-) (Yeah man, dream on)

  SvaraRadera
 6. Yea :)..man får aldrig vara glad

  SvaraRadera