tisdag 21 juli 2009

Acta dig för nu får du inte vara Ipred längre.

Hemlig hemligt...
I slutna mötesrum ska nu ACTA-förhandlingarna äga rum.

Antipiratavtalet ACTA syftar till att etablera internationella minimiregler på immaterialrättens område. Avtalet är tänkt att motverka varumärkesförfalskning och piratkopiering av såväl fysiska produkter som digitala verk på internet.

Så är det tänkt men så kommer det inte att bli, utan snarare internetcensur och många sajter kommer att stängas, det kommer nog att gå så långt att bloggare som är kritiska kommer att släckas ner.

Så kommer det att bli när man går storfinansens ärenden..tro inte något annat.

Obama-administrationen har tagit ställning i frågan.
De beslutade att behålla hemligstämpeln som företrädaren George W Bush satte på förhandlingarna och menar att det skulle skada USA:s säkerhet att offentliggöra Acta-dokument.
Så dåren George W Bush fortsätter att sätta sin spår i historien och Obama måste sluta snacka så mycket utan göra nåt vettigt snart.

Nya cyberlagen i Iran får mycket kritik
Lagen som nyligen röstades igenom i Irans parlament tvingar landets internetleverantörer att spara information om sina kunders surfande i minst tre månader.
Ett sätt att stärka individens rättigheter på nätet och bekämpa bedrägerier i cyberrymden, skriver den statliga nyhetskanalen Press TV.


Men enligt kritiker är den iranska lagen specialkonstruerad för att man enklare ska kunna övervaka bloggare och twittrare som sprider misshagliga uppgifter om den islamiska regimen.

Känns det igen...EU:s datalagringsdirektiv som ska följas.
Har ni svårt för att fatta.


Vi behöver kanske en lag som säger att om någon myndighet eller regering missbrukar övervakningslagar ska genast avsättas och ställas vid skampålar där folk får stena ihjäl dom.

Våra Folkvalda har gått över gränsen och nu är det krigsförklaring som gäller .


.

2 kommentarer:

 1. Alltså, skilj lite på saker och ting, USA ligger för det första inte i Europa, dom har inte ett skit med ACTA eller IPRED att göra egentligen.

  MEN, storföretaget USA, det har underfiliar, i det här fallet Sverige och Bryssel i synnerhet, eftersom NATO.s HQ ligger i Bryssel.

  Nåväl, jag håller med dig i sak, men praktiskt sett innebär det hela fysiskt våld, för ingen, absolut INGEN, vill lämna mjölkfatet innan det är tomt, och USA har INTE mjölkat färdigt än.

  Så länge Sveriges regering låter sig mjölkas och styras av EU i Bryssel, med NATO i bakgrunden så ÄGER USA det Svenska folket.

  I alla fall tills dess VI gör något åt det, dvs, men våld avlägsnar den regering som missbrukar oss, OCH att vi mer eller mindre fänglsar högkvarteret för Sverigestyrningen på Djurgården.

  Ja, MED våld, för det är det emda USA skulle förstå sig på, att få ett nederlaq offentligtgjort för hela världen - Med samma taktik dom själva använder. Våld ...

  Och jag tycker att det är vansinning i denna upplysta värld, men, ont skall med ont fördrivas.

  Förr i tiden hade vi en slogan som hette: "En bra röd, är en död röd" - Den gäller fortfarande med tilläggen: "En död amerikan, är en bra amerikan" och "En död politiker, är en bra politiker"

  SvaraRadera
 2. Jodå Usa har med Acta att göra så här kan man läsa i DN..

  Deltar i förhandlingarna gör Australien, Japan, Korea, Mexiko, Marocko, Nya Zeeland, Singapore, Schweiz, USA och EU. Ansvaret delas mellan EU-kommissionen och ordförandelandet. EU:s ståndpunkter samordnas i en arbetsgrupp som heter 133-kommittén.

  SvaraRadera