söndag 26 juli 2009

Den billiga arbetskraften slår ihjäl chefen.En chef har misshandlats till döds under kravaller på ett kinesiskt stålverk.
Missnöje med löneklyftor och arbetslöshet har orsakat växande raseri bland arbetare i Kina. Upplopp har blivit vanligare.

Chen Guojun, vd för Jianlong stålverk, blev misshandlad till döds av arbetare. De var rasande för att Chen fått tre miljoner yuan förra året medan Tonghuas pensionerade arbetare bara får 200 yuan per månad.

Ja detta är det nya öppnare Kina som svenska företag så gärna vill vara med i.
Fortsätt utnyttja billig arbetskraft i andra länder så får vi hoppas att de buntar ihop er och slår ihjäl er.

Facken som snart är ett minne blott i sverige har blivit alltför snälla som låter företag dra till låglöneländer.
Och politikerna ser ju bara bra företag överallt, men de är ju allmänt lobbyhjärntvättade.

Stanna hemma så får ni mindre stryk..men vi lovar inget.

.

23 kommentarer:

 1. Är du säker på att Fazer eller du inte blir stämda för den där påsen med "Kina" på, är inte det samma typ av "rasism" som "Negerbollar" ?? ;-)

  Det som hände i Kina angående löner och bonusar är det som vi borde ha här, slå ihjäl skiten bara, det finns inget som motiverar att en direktör skall ha miljonbonusar när allt annat går dåligt.

  SvaraRadera
 2. Håller i stort med inlägget. Detta borde överklassen och de som förordar lärlinglöner(svältlöner) dra lite lärdom ur.Försvarar absolut inte mord men för stora sociala skillnader kan slå tillbaks på överklassen i form av uppror och våld och i värsta fall revolution. De företag som lägger ut produktion i låglöneländer borde beakta att dessa löner på 200kr/mån samt förtryck från arbetsgivarna är likställt med mänklig slavhandel för slavkontrakt är vad dessa arbetare har.

  SvaraRadera
 3. Jag blir säkert stämd...men det skiter jag i vet du väl..:)

  SvaraRadera
 4. De flesta är nöjda, om de tjänar tillräckligt för att husbehoven ska gå ihop. Lite mer är naturligtvis önskvärt, men idag - med allt färre skyddsnät för våra egna - är majoriteten glada om de kan betala det viktigaste för sig och sitt. När folk uppfattar det som "tacksamt" om de lyckas hålla KFM utanför dörren, vilket jag vet otaliga som gör idag, så märker man hur illa ställt det är. Jag säger det igen: driver beslutsfattare folk över gränsen, så är det sig själva de störtar över stupet. Folk orkar inte med hur mycket orättvisor, som helst. De orkar heller inte slita hur mycket som helst, i all synnerhet inte utan skälig kompensation/ersättning/lön. Någonstans brister det, vilket vi har seett ett stuerat exempel på nu.

  SvaraRadera
 5. Korr: "...sett ett statuerat exempel på..."

  :-)

  SvaraRadera
 6. Isa..kom inte hit o korra:)..har du jobbat färdigt nu..

  SvaraRadera
 7. Observera 2 saker:

  Det är ett lokalt kinesiskt företag

  och

  Det är (var) ett statligt företag

  SvaraRadera
 8. Men, vafasen...jag tål inte ens mina egna tangenfelsklant :-)

  SvaraRadera
 9. anonym
  vet att de var ett statligt företag som var på gång att bli privat..
  Men det förringar inte våra företag att utnyttja billig arbetskraft bara för egen vinning.

  SvaraRadera
 10. Isa...korr på tangent..:)
  du får anställa mig

  SvaraRadera
 11. Hur mycket de än "tjänar" tar de inte med sig pengarna till andra sidan :)
  Ironiskt...att roffa åt sig den summa och inte ha användning av den?!

  SvaraRadera
 12. En ståtlig begravning kan bli en glad efterfest:)

  SvaraRadera
 13. Ja, hur är det man säger: "ju mer man anstränger sig, desto mer fel blir det."
  :-)))

  SvaraRadera
 14. CBR:
  Jo, det är rätt, skit i det bara :-) Och allvarligt talat, vadå ett privatiserat statligt företag, det har vi ju här också, Telia, SJ, Systembolaget, Apoteket, Sjukhusen - dags att slita huvudet av bolagsmännen som skott sig på våra skattepengar och ta tillbaka dom, MED ränta!

  SvaraRadera
 15. Staten har untyttjat oss som dörrmattor länge nog. Fattar de inte? MÅSTE folk ta till våld och vapen, innan dom begriper att vi menar allvar? Zzzz

  SvaraRadera
 16. Se där hur det kan gå när staten äger företag.

  SvaraRadera
 17. Det finns ingen anledning för makteliten att oroa sig. Folk är så hjärntvättade att majoriteten inte kan eller vill tänka självständigt. De få som kan och vill blir jagade av de vapen som eliten satt upp för att kontrollera oss (FRA mfl).

  Bilderberg-gruppen är fienden som måste bekämpas. Där sitter politiker, kapitalägare och andra aristokrater och smider planer för ett globalt världsherravälde. Jag var skeptisk till de teorierna i början men ju mer jag läst på desto mer inser jag att någon väldigt fult är på gång.

  SvaraRadera
 18. Ja när det gäller Bilderberg-gruppen så har du nog rätt.
  EU är också ett hot..Ett land, Ett Europa,En President, Ett försvar

  SvaraRadera
 19. Men håll med om att det emellanåt känns som ett lockande upplägg även här...

  SvaraRadera
 20. Varför skulle samarbete vara ett hot? Vi har ju länder. I länder finns provinser, län, kommuner. Varför splittrar vi inte upp allt? Säg, ända ner till familjenivå. Nej varför inte ändå längre. Till den enskilde individen! Då finns ju inget hot längre. Inget samarbete heller för den delen. Varje person är sitt eget land och har sitt eget pass osv, sköter om sig själv! Yes!

  Aja, faror lurar, men att rakt av säga att EU är farligt är knäppt.

  Bilderberg-gruppen? Ett gäng personer som vill tjäna pengar, stora pengar. Inget fel i att tjäna pengar ---> så länge andra inte tar skada av sättet man tjänar slantarna på.

  Aristokrater och finanshajar och globalt världsherravälde.....uhm det har alltid varit så.... WAKE UP.

  Men sant, sjunker löner här, får vi sämre vård, skola, omsorg för samma mängd pengar i skatt, o detta fortsätter, så är det 100% säkert att vi svenskar slår ihjäl våra chefer också om sisådär 50-200 år, när vi är riktigt nedslitna och trötta på skiten.

  Får komma ihåg att Kina inte förrän 1990-talet börjat komma ikapp. Innan dess fick majoriteten av befolkningen ibland käka enart ris och grönt, ja till och med koka soppa på rötter :S ...

  SvaraRadera
 21. Finns visst en anledning för "makteliten" att oroa sig. Ingen människa tar skit hur länge som helst. Till slut biter man tillbaka precis som en hund som biter en misshandlande ägare. Händer inte över dagen sådär, tar tid, men det händer ändå till slut.

  SvaraRadera
 22. Om en arbetare i Sverige inte tycker det privata företag han jobbar för sköts rätt: BYT JOBB. Skaffa dig en utbildning, sluta gnälla om "makteliten". Om du har accepterat rollen som drägg i arbetslivet, acceptera den i övrigt också.

  Fast våra politiker å andra sidan...lite annorlunda, samma med statliga företag. Tycker ni det är förjävligt hur LO stjäl era pengar och tackar er genom att urinera på er? LÄMNA LO FÖR FAN. Tycker ni våra politiker bör bestraffas för att de förrått sitt land? Sluta rösta på landsförrädarna? Förstår ni logiken där? Inte det? Ok, fortsätt rösta på Mona Sahlin och kyss det här landet hejdå. Drägg...

  SvaraRadera
 23. Trevligt med så många kommentarer:)
  Och alla har sin poäng...

  SvaraRadera