torsdag 16 juli 2009

Ali Ben Bongo efter Omar Bongo i Gabon.

Regeringspartiet PDG i centralafrikanska Gabon har utsett Ali Ben Bongo till sin kandidat i presidentvalet nästa månad. Ali Ben Bongo är son till förre presidenten Omar Bongo som avled i juni.
En del får kliva direkt i pappas fotspår..
Nu får vi slå lite på den stora Bongo-Trumman..BOM BOM

Lite fakta kanske:
Gabon är en republik vid ekvatorn i västra Centralafrika.
Från att ha varit en slavstation för portugiser sedan dessa anlände 1483 kom Gabon efter 1842 att administreras av Frankrike.
Den franska flottan slog ned den ännu pågående lokala slavhandeln och befriade tillfångatagna personer vid en plats längs kusten vid namn Libreville.
Efter självständighetsförklaringen har Frankrike fortsatt att spela en roll i landets politik och i dess relativt framgångsrika ekonomi, som baseras på oljenäringen.

Hoppsan lite olja, då finns det många intressen där..
Oj glömde uran, järnmalm, mangan, lite diamanter, och guld..

Tja hur många visste att Gabon ens existerar, fast det är säkert mer känt än Sverige ute i Världen, men säg inget till våra Världskända politiker.

Tja vi slår lite till på Bongo-Trumman...BOM BOM BOM.....

.

11 kommentarer:

 1. Jaag bidrar med lite flöjtande till trummorna, men så länge oljan inte hamnar HÄR till vettigt pris, så skiter jag i Gabon, Liberia samt övrigt skit ;-)

  SvaraRadera
 2. Jomen, nu håller man svenskarna fullt sysselsatta med att slå i världsatlas och uppslagsverk för att allmänutbilda sig om Gabon och Bongor, under tiden som regeringen kan strama upp Stockholmsprogrammet.

  SvaraRadera
 3. Jomen..det var jag som hade lite allmänutbildning så här i övervakningstider och klimathotshysterier bara för att hitta ett inre lugn..:)

  SvaraRadera
 4. Uff, jag har varit i Surinam - Ett litet sketet land i Sydamerika, inte en käft vet var det ligger, så litet är det, hela landet har mindre än en halv miljon invånare och de flesta pratar Holländska - Skall vi ta upp det under allmänbildning, övervakning och klimat också?? BOOM BOOM BOOM *ASG*

  SvaraRadera
 5. Joho! jag har varit i Surinamn. Jag tror det ligger strax utanför Göteborg.
  Eller....det var kanske Surte....eller...I vart fall låg det inte i Sydamrika.

  SvaraRadera
 6. Surte och Surinam har kanske stora likheter, storleken, men du kan ge dig på att det är varmare året om i Surinam till skillnad från Surte, om det nu ligger kvar och inte hamnat i Göta Älv igen ;-)

  SvaraRadera
 7. BOM Bom..jag vill lära mig mer om Surinam..:)

  SvaraRadera
 8. Jag skojade bara! :-)
  Det vet väl alla att Surte ligger i Gabon.

  SvaraRadera
 9. Och Partille ligger väl i Surinam..

  SvaraRadera
 10. Partille ligger väl i Landvetter, jag tror jag "flög" förbi?!? ;-) Torslanda och Säve duger ju inte längre och NÅGONSTANS skall man väl kunna slänga i Partille, eller Olskroken, eller, ja vad fan som helst, bara inte Paramaribo i Surinam ;-)

  SvaraRadera
 11. Bom bom...trummar för det...:)

  SvaraRadera