torsdag 23 juli 2009

Hela familjen levde på Försäkringkassan.I Expressen och AB kan man läsa om en familj som Bluffade till sig miljoner av Försäkringskassan.
Mannen låtsades att han var rullstolsbunden och lurade läkaren med.

Hans pappa och systrar anställdes som personliga assistenter och mellan 1 november 2005 och 31 januari 2009 kunde familjen kvittera ut totalt tre miljoner kronor i ersättning från försäkringskassan.

När polisen, av en annan anledning, gjorde husrannsakan i familjens lägenhet hittade de en digitalkamera med ett 30-tal privatbilder från Liseberg där 33-åringen sågs röra sig obehindrat.

Tja vad säger man om detta, man har ju sina aningar om vilka som bluffar så här.

Känner till ett fall i min nära omgivning som numer åker i rullstol och som tidigare jobbade som busschaufför ( det är också en bluff men det är upp till kassan att kolla det).

Kan vi få tillbaka parkeringsavgifterna med eftersom de har utnyttjat handikapparkering.


.

5 kommentarer:

 1. Tyvärr finns det många sådana i detta land
  VARFÖR är det inte tjänstefel av försäkringskassan att inte kolla upp sina utbetalningar som bara kan ske år efter år
  Känner själv till flera som lever på detta sätt
  då man har så tidskrävande hobby att det inte skulle finnas tid till arbete också.

  SvaraRadera
 2. ... Och det skulle vara bra om man publicerade en bild med namn och adress på samtliga för att varna för den bedrägliga familjen. Av någon anledning såg jag ingen nationalitet, för så fort det är Svenskar, så står det ju hur eländiga vi är, den här gången fanns det inte ett ord om det. Vad kan detta bero på??

  SvaraRadera
 3. Det var säkert en nysvensk..jag har en i min närhet som gör likadant..det sprider sig bland vissa..

  SvaraRadera
 4. Tja, som sagt, alla dessa jävla humanister har ju bäddat för att det skall råda andra beviskrav för "kulturell skillnad" - Ge mig en humanist och en pacifist, och du skall få se på tuppfäktning när jag är klara med dom.

  Det gäller bara att "motviera" dom "rätt", och både Kina och Ryssland är ju specialister på sådant, vi Svenskar har allt fått lära oss att det råder "Genevekonventioner" - Men sådant skiter ju alla andra länder i, så varför inte jag?? Som sagt, en taggtrådssax, lite fingrar och lite tortyr på anhöriga fixar sådan dravel.

  Huvudsaken är ju att dom tror att just den andra parten är skyldig ;-)

  SvaraRadera
 5. skapa automatick i utbetalningarna. Som inkomstförändringar utan att kunden måste agera.

  SvaraRadera