måndag 27 juli 2009

EU:s information blir till propaganda.I DN kan man läsa om hur information blir till propaganda.
Det är en tankesmedja som kallas för Timbo som skrivit inlägget.
De riktigt insatta känner säkert till Timbo och vi vanliga medborgare har aldrig hörts talas om dem.

Ett litet utdrag:
EU spenderar varje år åtskilliga miljarder kronor på tevekanaler, radiostationer, tankesmedjor, trycksaker, kampanjer och resor för journalister.
Kommunikationsinsatsen propagerar för en stark och enhetlig europeisk union.

Det är en hel planet av propagandaverktyg som tas i bruk av EU.
Ansenliga belopp används också till att engagera främst den yngre generationen i olika verksamheter som ska svetsa samman medborgarna i en gemensam europeisk identitet.
Något som förväntas underlätta fortsatt ekonomisk och politisk integration i Europa.

Många exempel på hur pengarna används finns med i undersökningen.
Tystnaden kring EU:s propagandaapparat är desto märkligare när det är vår svenska kommissionär Margot Wallström som är huvudansvarig för EU:s kommunikationsarbete.

Tja
Vi är vana vid propaganda, vi har ju haft och har kvar våra statliga TV kanaler som använt propaganda i många år.

Sossarna har haft monopol på propaganda genom fackföreningar,LO, media o.s.v.
Och media har fortfarande gott om propaganda både för EU och partierna och har även censur inlagd på sina kommentarsidor.

Men det ser ju bra ut att att fördöma andra länders propaganda som också är en del av svensk propaganda.

Ett tydligt exempel är när nya partier vill komma fram som Piratpartiet, då går hela propagandamaskineriet igång för att stoppa dom.

Jag kör med min propaganda stenhårt...
Gå ur EU NU.


.

2 kommentarer:

 1. Timbro. Deras nyliberalistiska propaganda-doft har legat tung över svensk politik sen 80-talet. De är duktiga, det kan ingen förneka. På 80-talet pratde sossar fortfarane om solidaritet och visste vad det betydde - sen blev det Marknade för hela slanten..

  Här viftas med EU-flaggan men som tur är är numera MÅNGA skeptiska efter att ha sett vad EU kostar oss :-(

  SvaraRadera
 2. Tankesmedjan Timbro har funnits länge, men är inte mindre farlig för det. Det är inga personer vi valt som sitter där och de kostar skjortan.Det hela är sanslöst!

  Att kasta så mycket pengar till propaganda, som dessutom får stå oemotsagd, då de som inte tycker samma sak inte har tillgång till en bråkdel av de där pengarna, är helt galet.

  Det luktar sur filt över alltihop.

  Håller med: Ut Ur EU! Det kostar för mycket och 60% av de beslut, som till synes fattas här i Sverige har redan fattats i EU. Men det håller man tyst om.

  Det är så odemokratiskt det bara kan bli, och blir bara värre och värre.

  Det talas om att det inte finns pengar till än det ena än det andra. Ständigt får man läsa sånt skit. Rena lögnerna. Det finns ju hur mycket pengar som helst, som bara slösas bort på t.ex sånt här.

  I stället borde givetvis de här pengarna komma behövande medborgare till godo: Ungdomsbostäder, bostäder till hemlösa, ungdomsgårdar och mer satsning på barn och ungdom. Sverige har råd, men pengarna går till fel saker.

  Kao

  SvaraRadera