torsdag 23 juli 2009

Papegojan Maud tjattrar om kråkor.

Maud Olofsson vill se energieffektivitet sade hon efter det att professor Sven Werner, högskolan i Halmstad drog sina siffror för EU:s energiministrar på deras informella ministermöte i Åre.
Professorn hade räknat ut att två tredjedelar av all energi som vi använder för att få el,värma upp våra hus eller driva våra bilar försvinner till ingen nytta.

Jag tror det var många som höjde på ögonbrynen när de fick klart för sig hur mycket det var, sa Maud Olofsson vid eftermiddagens presskonferens.
Många höjda ögonbryn från Politiker antar jag, för de är ju allmänt dummare än vanligt folk.
Om Maud hade ringt mig så skulle jag kunnat meddela detta utan uträkningar.

EU kan spara stora pengar, minska koldioxidutsläppen och säkra sin energiförsörjning bara man slutar elda för kråkorna.
Det var Maud Olofssons budskap när EU:s energiministrar samlades i dag.

Elda för kråkorna är ett gammalt uttryck som vi har förstått innebörden av långt innan Maud var född.
Våra Politiker har blivit så smarta så det är inte sant.
Maud borde minskar sina egna koldioxidutsläpp genom att hålla truten och lämna klimatet åt vädrets makter

Vi värnar om vår miljö tillräckligt redan.

.

5 kommentarer:

 1. Tänk att detta har jag hävdat ända sen "miljöbilarna" kom med etanoldrift. Omräknat i hektar så eldar en etanolbil upp tre av fyra i rena förluster. Bara en hektar går ut till drivhjulen och det är rena vansinnet eftersom det påverkar spannmålspriser och brödsädsproduktion. Miljöbil=hög verkningsgrad med ny motorteknologi.

  SvaraRadera
 2. Sedär..ja det är ju sant...

  SvaraRadera
 3. För ett gäng år sedan utvecklade en liten idelaist en effektivare förbränning av fossilt bränsle i USA. Men samtliga koncerner som GM, Chrysler, Ford osv i USA stämde den lilla uppfinaren på allt han hade OCH lade beslag på uppfinningen för att sedan skrota projektet.

  Bilindustrin är inte intresserade annat än att deras andelar i olika oljebolag ökar vinsten tillsammans med bilförsäljningen.

  Jag gillar tokstollarna från Småland, som skiter i fordonsskatt och bensinskatt - Dom har konverterat en gammal Opel 1700 till gengasdrift, och det är inte förbjudet än att köra med. På det s'ättet kostar det bara kottar och blandvet när dom åker och handlar, bilen är över 30 år gammal och skattefri.

  Miljövänligt?? Nope, men så länge du inte får bränna egen etanol att köra på, så är det ju ett alternativ staten inte får in en spänn på ;-)

  SvaraRadera
 4. Bra...för staten ska ju klämma ut mer skatt nu när vädret blir varmare..sommaren är kort och vi får väl vänta in en vargavinter igen.

  SvaraRadera
 5. Jag är rädd för att det blir en redan i år, statistiskt sett borde det komma en "vargavinter" a´la 1942-43 igen här i Sverige - Metroljugen har också förutspått det, men den skiter jag i, jag litar mer på lappjäveln som jag pratat med, fan vet hur gammal han är, 100 eller så, men han ar alltid prickat rätt alla dessa år jag har pratat med honom :-)

  SvaraRadera