söndag 19 juli 2009

En folkomröstning om att förbjuda Böneutropare ska hållas i Schweiz.

En folkomröstning om att förbjuda minareter får hållas i Schweiz trots förslagets politiska och juridiska svagheter. Det beslutade parlamentets överhus nyligen. Förslaget, som anses bryta mot mänskliga rättigheter och internationell lag, ses som tecken på ökad främlingsfientlighet och islamofobi i landet kan man läsa om i SVD.Minaret är ett torn i anslutning till en moskébyggnad. Upptill är minareten omgiven av ett öppet galleri eller en balkong använt av böneutroparen, för att kalla muslimerna till den rituella bönen.
Minareten,som på visst sätt motsvarar de kristna kyrkornas torn,står vanligen inte i något fysiskt samband med moskén,utan är löst tillbyggd.

Ok..det handlar om religion och mänskliga rättigheter sägs det.

Fast man kan ju vända på det och säga att det vore en mänsklig rättighet att slippa höra någon som står och ylar i ett torn dagarna i ända.

Och att ta seden dit man kommer funkar visst bara i Islamländer.
Att ha religionsfobi överhuvudtaget borde klassas som ett sundhetstecken och vi borde nog lagstadga om det..

9 kommentarer:

 1. För ökad upplysthet rekommenderar jag min torrent här som jag seedat sen i Maj:

  http://thepiratebay.org/torrent/4905348

  SvaraRadera
 2. Tja, religion och politik brukar ju vara upphov till de flesta krig här i världen, men politiker väljs ju oftast, medan religionen pådyvlas en. Tar man bort religion, tar man bort en massa onödiga krig, men som sagt, det är då politiken trippar in och gör sitt.

  Vill man ha fred i världen, så är det ju bara att skippa religionen och vill man verkligen ha världsfred, så skippar man alla gränser.

  Inga gränser = Inget territorialkrig
  Ingen religion = Inget tjafs om gud eller muhammed, alla får tycka och tro vad dom vill, men tyst.

  Alltihop blir summa summarum: Fred och Frihet.

  fast jag är ju lite gammalmodig och gillar att hålla på mitt ursprung, alltså blir det ju i alla fall tjafs om territorier och det är ju då, som bekant, man får slåss för den man är = Krig.

  Suck, hur man än vänder sig, så har man arslet bak ;-)

  SvaraRadera
 3. Oj vad Ted är snäll idag..:)

  SvaraRadera
 4. "Omvänd rasismanklagelse", kallar jag allt sådant här, när en befolkning blir anklagade för främlingsfientlighet för om de inte odelat anammar invandrade seder, bruk, religioner och kulturer. Det är inte normalt att göra det.

  Man kan inte tvinga på ett annat land sina egna releigiös och kulturella värderingar, när man flyttar dit. Sådana förväntningar eller krav, är väl i så fall i högre grad "tecken på främlingsfientlighet" - att inte ha för avsikt att anpassa sig till den sed och kultur dit man kommer!

  Samma folkomröstning borde ske här.

  SvaraRadera
 5. Yes..vi borde ha samma folkomröstning här..men media har blivit så djävla fega så de bara jamsar med idag..

  SvaraRadera
 6. Mig veterligen är minareten en symbol för dominans av området, tveksamt om det är lämpligt att låta dem uppföras.

  SvaraRadera
 7. Aha, smyginvasion med hjälp av religionsfriheten alltså, tja, eftersom även jag har en religion och alltså också åtnjuter religionsfrihet så är det väl fritt fram för mig att spränga skiten för dom då, det är nämligen min religion, att inte tillåta andras *skratt*

  SvaraRadera
 8. Mitt himmelrike vore att kunna vakna upp en morgon i en värld utan religioner.

  SvaraRadera
 9. Tja, mitt vore väl att få ta ansvar och handskas med mitt eget liv utan inblandning av politker eller meningslösa lagar, religionen lämnar jag egentligen därhän, men eftersom andra får och kan utnyttja dom, så kan ju även jag göra det.

  SvaraRadera